HOLISTISCHE MASSAGE

Holistische Ontspanningsmassage'Holistisch' staat voor 'het geheel' en heeft betrekking op dat je als mens in geheel wordt gezien. Emoties, gevoelens, gedachten, de fysieke staat van je lichaam, de omgeving waarin je je bevindt: Ze staan allemaal in verbinding met elkaar.

Wat in je hoofd gebeurt (bv. veel piekeren) heeft invloed op de rest van je lijf. Wat in je lijf gebeurt (bv. je hebt veel rugklachten) heeft invloed op hoe het mentaal met je gaat. Op een bepaalde plek of bij bepaalde mensen voel je je fijner en 'meer jezelf' dan ergens anders. Dit alles beïnvloedt je gedrag en fysieke mogelijkheden.

Bij mijn holistische ontspannningsmassages is er volle aandacht is voor jou, je lijf én voor de aanraking.
De massages worden uitgevoerd met veel focus, lage snelheid en worden in overleg met jou goed op je afgestemd waardoor je beter 'in de massage kunt zakken' om zo de ontspanning dieper te laten zijn. Spanning en pijnklachten kunnen op deze manier sneller verminderd worden en gevoelens kunnen opgemerkt worden, zodat ook daar ruimte voor kan zijn.

 

WERKING & EFFECTEN VAN MASSAGE

Klassieke Massage Renkum en ArnhemIk werk met klassieke- en energetische massage.
Klassieke massage is gericht op het behandelen van specifieke spieren.
Energetische massage is gericht op de gevoelens, emoties en gedachten die ervaren worden tijdens het masseren, op bewustwording dus.

Ik combineer verschillende massagetechnieken zoals strijkingen, druk geven op verschillende dieptes, knedingen, schuddingen en rekken.

Je lichaam wordt zo op o.a. de volgende manieren beïnvloed:

  • Weefsels in het algemeen worden losser gemaakt (spierweefsel, bindweefsel, pezen, huid).
  • Spieren worden soepeler waardoor bewegen makkelijker gaat en pijn verlicht wordt.
  • Circulatie van bloed en lymfe worden gestimuleerd en daarmee het transport van voedings-, afval- en afweerstoffen.
  • In het direct gemasseerde weefsel worden gevoelszenuwen geprikkeld wat (via de hersenen) een ontspannende en rustgevende werking heeft.
  • Direct gemasseerde weefsels staan in verbinding met omliggende weefsels en wederom via het zenuwstelsel, via de hersenen, kan de ontspanning tot daar doorwerken.
  • Bij de aanraking is er sprake van uitwisseling van energie tussen masseur en massee (degene die gemasseerd wordt).
  • De energiesystemen van het lichaam worden beïnvloed en stromingen en blokkades hierin kunnen verbeteren / verdwijnen.

IMG_2858_2.jpegHet opmerken en eventueel benoemen van het verschil tussen ge-spannenheid in je lichaam en vervolgens ont-spannenheid kan het makkelijker maken om in je dagelijks leven ook zélf de overgang van spanning naar ontspanning te maken.

Lees meer bij respectievelijk Werkwijze, Wanneer Massage en Opleiding & Ervaring