Massage voor onderzoekend voelen

IMG_2945_kopie.jpegEen massage voor onderzoekend voelen gaat over aandachtig voelen. Opmerken of en wat er waar te nemen valt en hier even bij stil staan. Zeg maar: 'Erbij blijven en het er laten zijn', 'er niet van weg gaan'. Dit geldt voor de fysieke gevoelens, je gedachten en emoties.

Onderzoekend voelen tijdens een massage gaat een stukje dieper dan een ontspanningsmassage. Het vraagt een meer nieuwsgierige houding van je: 'Waar zit die spanning nou precies', vraag je je af. Of: 'Hoe zou het voelen als ik op die pijnlijke plek voorzichtig aangeraakt word, wat doet dat met me. In plaats van dat ik de hele tijd probeer te doen alsof het er niet is?'

Tijdens de massage zal ik je geregeld vragen met je aandacht weer naar de aanraking en je gevoel te komen.

Stilstaan bij wat er in je lichaam te voelen is, geeft de mogelijkheid om je lijf beter te leren kennen. Door stil te staan bij je waarneming kan het mogelijk worden om meer te accepteren wat er in je lijf én aan gedachten en emoties daarbij, op te merken is.
IMG_2878.jpeg

  • De massage duurt 70 minuten, dit is inclusief kort voorgesprek en tijd naderhand zodat je om kunt schakelen naar je vertrek.
  • Aan het begin bespreken we kort jouw wens of klacht zodat ik weet waar ik rekening mee kan houden. Ook als je bijvoorbeeld niet (lang) op een bepaalde manier kunt liggen houd ik hier rekening mee in de massage.
  • Ik masseer altijd een deel van het lichaam zodat ik daar mijn volle aandacht aan kan geven. Tijdens de intake kan je aangeven waar jouw voorkeur naar uit gaat of we kunnen het in overleg bepalen. Als je hier nog vragen over hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen.
  • Het is fijn voor jezelf en je lijf als je na afloop niet direct door hoeft naar je volgende afspraak.

Lees hier de ervaringen van anderen.