WERKWIJZE

Ik werk met klassieke- en energetische massage.
Klassieke massage is gericht op het behandelen van specifieke spieren.
Energetische massage is gericht op bewustwording. Dus op de gevoelens, emoties en gedachten die ervaren worden tijdens het masseren.

Ik combineer verschillende massagetechnieken zoals strijkingen, druk geven op verschillende dieptes, knedingen, schuddingen en rekken. Je ligt hierbij op een massagetafel.

Al mijn massages kenmerken zich door een lage snelheid en een vol contact. Vol kwa handcontact en vol kwa aandacht. Dit is, vind ik, noodzakelijk om écht tot ontspanning te kunnen komen.

Het ondergaan van een massage in mijn praktijk geeft je de ruimte om stil te staan bij hoe het met je gaat en om te ontspannen. Om pijn en spanning die je hebt te verminderen. Om rust te brengen in je hoofd. Om tijd te hebben voor jezelf, om voor jezelf te zorgen. In overleg met jou stem ik mijn massage af op jouw vraag, klacht en lichaam.

Per massage richt ik me op een deel van het lichaam. We bepalen samen per behandeling welk lichaamsdeel dat zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan: nek & schouders en/of rug, benen en voeten, armen en handen, buik, bekken, heupen, hoofd.

Ik masseer op de blote huid met olie. Bij evt. allergie houd ik daar vanzelfsprekend rekening mee.

Een behandeling duurt ongeveer 75 minuten. Dit is incl. kort voor- en nagesprek.

Na binnenkomst gaan we naar de praktijkruimte op de eerste verdieping. We bespreken kort hoe het met je gaat en welke massage ik ga geven. Dan masseer ik je. Na afloop ga ik mijn handen wassen en kun je nog even blijven liggen om 'na te voelen' als je dat wilt. Als ik terug ben kleed je je weer aan en is er tijd om na te bespreken.

Het is fijn voor jezelf en je lijf als je in je er in je agenda rekening mee houdt dat je na de massage niet direct door hoeft naar je volgende afspraak.

Lees meer over Holistische Massage en de Werking & Effecten ervan.