OPLEIDING & ERVARING


OPLEIDING

Holistisch Masseur (2018 - 2019)
In december 2019 heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding tot Holistisch Masseur aan de Holos Academie in Utrecht. De opleiding duurt een jaar met een wekelijkse lesdag. De vakken worden op HBO niveau gegeven. Belangrijkste vakken: Klassieke massage incl. spierenleer, Energetische (of haptische) massage en Anatomie & Fysiologie als onderdeel van de opleiding Medische Basiskennis.
Lees meer over Holistische Massage en de Werking & Effecten ervan.

Holistisch Massagetherapeut i.o. (2021 - heden)
In november 2021 ben ik gestart met mijn vervolgopleiding tot Holistisch Massagetherapeut bij Positive Touch, school voor holistische massage en bewustwording in Brummen. De opleiding duurt twee jaar met een twee-wekelijkse lesdag. De vakken worden op HBO niveau op geïntegreerde wijze gegeven en zijn gericht op massage, haptonomie, coaching en mindfulness. Hierbij gaat de aandacht altijd uit naar de mens als geheel. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.
Lees meer over Holistische Massage en de Werking & Effecten ervan.

Medische Basiskennis (2020 - 2021)
In juli 2021 heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding Medische Basiskennis bij Total Health Opleidingen in Breda. Deze opleiding bestaat uit Anatomie & Fysiologie*, Pathologie en Psychosociale basiskennis. De vakken worden op HBO niveau gegeven. De opleiding omvat 20 volle lesdagen, voldoet aan de plato-eisen en is cpion-geaccrediteerd.
*Dit vak had ik op Holos al gehaald.


ERVARING met massage en lichaamswerk:

  • Starten van eigen praktijk in januari 2020
  • Veelvuldig masseren en gemasseerd worden tijdens mijn opleidingsjaren
  • Zelf ondergaan van massages en massagetherapie
  • Deelname aan diverse trainingen lichaamswerk bij Cursuscentrum De Schans in Belgisch Limburg