Werkwijze

IMG_2858_2.jpegIk werk met verschillende massagevormen waaruit ik per keer een combinatie maak. De massages worden uitgevoerd met veel focus en ik stem mijn massage goed af op jouw vraag, klacht en lichaam. Zo kan de ene massage rustig van aard zijn en de andere veel dynamischer. Met zachtere of hardere druk.

Het ondergaan van een massage in mijn praktijk geeft je de ruimte om stil te staan bij hoe het met je gaat en om te ontspannen. Om pijn en spanning die je hebt te verminderen. Om rust te brengen in je hoofd. Om je te richten op bewustwording van wat er in je lijf 'leeft'. Om tijd te hebben voor jezelf, om voor jezelf te zorgen.

Lees hier meer over de verschillende massagevormen die ik toepas.


Werking & effecten van massage

Je lichaam wordt zo op o.a. de volgende manieren beïnvloed:

  • Weefsels in het algemeen worden losser gemaakt (spierweefsel, bindweefsel, pezen, huid).
  • Spieren worden soepeler waardoor bewegen makkelijker gaat en pijn verlicht wordt.
  • Circulatie van bloed en lymfe worden gestimuleerd en daarmee het transport van voedings-, afval- en afweerstoffen.
  • In het direct gemasseerde weefsel worden gevoelszenuwen geprikkeld wat (via de hersenen) een ontspannende en rustgevende werking heeft.
  • Direct gemasseerde weefsels staan in verbinding met omliggende weefsels en wederom via het zenuwstelsel, via de hersenen, kan de ontspanning tot daar doorwerken.
  • De energiesystemen van het lichaam worden beïnvloed en stromingen en blokkades hierin kunnen verbeteren / verdwijnen.
  • Het opmerken en eventueel benoemen van het verschil tussen ge-spannenheid in je lichaam en vervolgens ont-spannenheid kan het makkelijker maken om in je dagelijks leven ook zélf de overgang van spanning naar ontspanning te maken.